Επικαιρότητα

Διέκοψε την απεργία δίψας ο Δημάκης!


Τέλος έβαλε ο Βασίλης Δημάκης, όπως ανέφερε η δικηγόρος του, στην απεργία δίψας.

Σύμφωνα με  ανάρτηση της δικηγόρου, Ηλέκτρας Κούτρα, στα social media, ο νεαρός κρατούμενος μεταφέρθηκε, με την συναίνεση του, στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από διαβεβαιώσεις έλαβε για άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Δουλάμη.

Ο Βασίλης Δημάκης θα προβεί σε δηλώσεις μόλις εκτιμηθεί η κατάσταση του και τονωθεί, η καταπονημένη από την απεργία, υγεία του.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται πως σημαντικό ρόλο στη θετική έκβαση της υπόθεσης είχαν οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου, η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, ενώ σημειώνεται πως το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποιούσε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά παρακολούθησης μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, με ειδικές εκπαιδευτικές άδειες, στις οποίες θα έφερε πάνω του σύστημα ηλεκτρονικού γεωεντοπισμού.