Οικονομία

Διάθεση στρατιωτικού προσωπικού στον ΕΦΚΑ, για επιτάχυνση απονομής συντάξεων


Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης και ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, σχετικά με το θέμα της διάθεσης προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον ΕΦΚΑ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κάνουν λόγο για «ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση του προβλήματος και για απασχόληση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε δραστηριότητες εκτός της αποστολής τους, που είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Στο ίδιο μήκος κύματος και η ερώτηση της Σ. Σακοράφα, η οποία αναφέρει ότι «η εύκολη λύση της διάθεσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε αλλότριους σκοπούς πλήττει ευθέως την πληρότητα της δυναμικής τους να επικεντρωθούν και να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, δηλ. στην αποτελεσματική προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

 Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος γνωστοποιεί ότι «στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του προσωπικού όλων των βαθμίδων και ιδιοτήτων προβλήθηκε εγγράφως η πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας να συνεισφέρει ενεργά προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης του έργου του e-ΕΦΚΑ. Ο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ζήτησε τη διάθεση προσωπικού είκοσι ατόμων ειδικοτήτων Οικονομικού, Διοικητικού και Πληροφορικής, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, προκειμένου να συνεισφέρει στο έργο απονομής συντάξεων και στο σύνολο των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της γενικής διεύθυνσης συντάξεων δημοσίου τομέα του υπόψη φορέα».

   Επιπρόσθετα διευκρίνισε ότι «το υπόψη προσωπικό θα τοποθετηθεί σε αντίστοιχους σταθμούς εργασίας με στόχο την ομαλοποίηση της ροής διεκπεραίωσης των σχετικών αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).Κατά την παρούσα φάση ολοκληρώθηκε η επιτελική μελέτη του ζητήματος με συγκρότηση τριών ομάδων εργασίας, μία από κάθε Γενικό Επιτελείο, και επίκειται η λήψη οριστικής απόφασης». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η όποια διάθεση προσωπικού δεν θα αποβαίνει εις βάρος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των ΕΔ αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας μονάδων και υπηρεσιών».

   Τέλος γνωστοποίησε ότι το προσωπικό, το οποίο θα διατεθεί, θα εξακολουθεί να υπάγεται διοικητικά στη μονάδα ή υπηρεσία στην οποία ανήκει, ενώ από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρόνοιες ώστε η διάθεση να είναι σύννομη και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΦΚΑ