Οικονομία

Διασύνδεση ταμειακών-POS: Συνάντηση Χατζηδάκη με τραπεζίτες


Με απώτερο στόχο να «τρέξει» η διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι και οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν το εγχείρημα.

Παρότι δεν εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία διασύνδεσης, οι acquirers, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών προέρχονται κατά βάση από τις τράπεζες και ως εκ τούτου έχουν έμμεση σχέση με το μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο για τα POS.

Γι’ αυτό τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης θα ζητήσει χείρα βοηθείας από τους εκπρόσωπους των τραπεζών, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, που θα έχει ως κύριο αντικείμενο τα POS.

H αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές έχει ήδη ξεκινήσει και θεωρείται απίθανο πλέον να μην «τρέξει» μέσα στις προκαθορισμένες προθεσμίες. Είναι μάλιστα κατηγορηματική η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, που δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες: «η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία».

Ένα από τα πλέον ουσιαστικά βήματα είναι η θεσμοθέτηση των προστίμων για όλα τα επίπεδα εμπλοκής στην διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές. Φτάνουν έως και τις 300.000 ευρώ και αφορούν, επιχειρήσεις, παρόχους τερματικών POS, εισαγωγές - κατασκευαστές και παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την  1η Μαρτίου είναι προγραμματισμένο να πατηθεί το κουμπί της διασύνδεσης ταμειακών και POS και να τρέξουν τα πρόστιμα για τους υπόχρεους. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα