Πολιτική

Διάσταση κορυφής στη ΝΔ για τη Μακεδονία!


Διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή Σαμαρά o τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την Μακεδονία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και ερωτώμενος σχετικά με την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, που δήλωσε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ότι η «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας και θα αισθανόμαστε πάντα ότι ανήκει στη δική μας ιστορία, στον δικό μας πολιτισμό, στη δική μας παράδοση. Η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή, το ξέρουμε όλοι, αλλά εμείς οφείλουμε να τιμάμε, να σεβόμαστε και να κάνουμε κάθε κίνηση που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας στην αγαπητή μας την ξεχωριστή και ιστορική Μακεδονία» σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα είναι ενωμένο παρά την προεκλογική περίοδο σε περίπτωση απειλής, ο ελληνισμός θα είναι ενωμένος μια γροθιά».

Παράλληλα ζήτησε από τους Ευρωπαίους  να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις και να επιβάλλουν κυρώσεις, ως επί το πλείστον οικονομικές στη γείτονα χώρα.
Όπως είπε «βλέπει» παρατεταμένη ένταση με την Άγκυρα η οποία -κατά τον ίδιο- ενδέχεται να αυξηθεί, να διαρκέσει όλο το καλοκαίρι ή να μετατοπιστεί η ένταση προς το Αιγαίο.

Μίλησε για «υπαρκτή ανησυχία και με περιεχόμενο. Υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Τουρκία αυτο-αποκλείστηκε στις ενεργειακές εξελίξεις στην Aνατολική Μεσόγειο και τώρα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και έχει ως μόνο δρόμο την ένταση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε ακόμη να υπάρχει συνεχής ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και να μην υπάρξει κενό στις αντιδράσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σε σχέση με την ενημέρωση από τον Γιώργο Κατρούγκαλο μίλησε για λειτουργικό κανάλι επικοινωνίας με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης