Ελλάδα

Διανομή τροφίμων - ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Αθηναίων


Ξεκινά στις 17 Δεκεμβρίου

Τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 39.642 ωφελούμενους, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινά τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ο δήμος Αθηναίων και για έξι εβδομάδες, έως και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου.

Συνολικά, θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους περισσότεροι από 250 τόνοι τροφίμων (ρύζι, φακές, φασόλια, ζάχαρη, ελαιόλαδο, κομπόστα ροδάκινο, κονσέρβες τόνου) και 70 τόνοι ειδών βασικής υλικής συνδρομής (σκόνη πλυντηρίου, υγρό απορρυπαντικό πιάτων, υγρό γενικού καθαρισμού, σαπούνι).

Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι η διανομή να πραγματοποιηθεί «σε συνθήκες αξιοπρέπειας», σε πέντε χώρους του:

  • στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ),
  • στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας,
  • στα γραφεία της 2ης και της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και
  • στον χώρο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής.

Οι 19.812 οικογένειες-δικαιούχοι ενημερώνονται μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και τον χώρο που πρέπει να προσέλθουν.

«Από το 2016 μοιράζουμε τρόφιμα και υλικά βασικής ανάγκης στους άπορους συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Έχουν, δηλαδή, εισόδημα μικρότερο από 2.400 ευρώ τον χρόνο κατ’ άτομο. Μέχρι σήμερα έχουμε ολοκληρώσει 11 διανομές τροφίμων και υλικών καθαριότητας με υποδειγματικό τρόπο και σε συνθήκες που σέβονται την αξιοπρέπειά των ωφελούμενων. Συνεχίζουμε, αυξάνοντας την ποσότητα και βελτιώνοντας την ποιότητα των τροφίμων» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη.

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.