Πολιτική

Opinion Poll: Με μεγάλη διαφορά χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Διψήφια διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - της τάξεως 15% - εμφανίζει νέα δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Το κυβερνών κόμμα φαίνεται να εξασφαλίζει υψηλότερο ποσοστό στις εθνικές εκλογές, απ΄ό,τι στις ευρωκάλπες.

 Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Opinion Poll για λογαρισμό του ραδιοσταθμού "Πρώτο Θέμα". 

Δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει με 14,7%  στις ευρωεκλογές, έναντι 30,1% της Νέας Δημοκρατίας.  Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια

Τα άλλα δύο κόμματα τα οποία σύμφωνα με την δημοσκόπηση εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην Ευρωβουλή είναι το ΚΚΕ με 5,3 % και η Χρυσή Αυγή με 4,5 %. 

Πολύ υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων: Περίπου ένας στους πέντε (22,3 %) δηλώνει.ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Οσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, το κυβερνών κόμμα καταγράφει υψηλότερα ποσοστά, αλλά η διαφορά με τη ΝΔ παραμένει μεγάλη.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 16,3 %, έναντι 30,5 % της Νέας Δημοκρατίας. Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται με 5,9 %, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6 %, και στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ με 5,2 %.

Στην αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ έχει ποσοστό 33,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%. Τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%.

Αυτά τα πέντε κόμματα μπαίνουν - σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης