Τουρισμός

Διαγωνισμός: Κερδίστε διαμονή στο "Αρχοντικό Βιγλάτορας" στα Άνω Πορόια Σερρών!


Η τυχερή νικήτρια του διαγωνισμού είναι η κυρία Κατερίνα Καραποστόλου, η οποία και αποδέχθηκε το δώρο. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή και σας ευχόμαστε καλή τύχη σε επόμενους διαγωνισμούς μας!

Νικήτρια διαγωνισμού Βιγλάτορας

Εάν είστε λάτρης της φύσης και της ποιοτικής, παραδοσιακής φιλοξενίας, το sofokleousin.gr έχει μία εξαιρετική πρόταση για εσάς, για έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας: Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας (με 3 βήματα στο τέλος του κειμένου) και κερδίστε τρεις ημέρες (δύο διανυκτερεύσεις), για δύο (2) άτομα, με πρωινό, στο παραδοσιακό "Αρχοντικό Βιγλάτορας" στα Άνω Πορόια του νομού Σερρών.

Η ακριτική περιοχή των Σερρών και ο πιστοποιημένος υδροβιότοπος των λιμνών Δοιράνης και Κερκίνης, μαζί με το κατάφυτο όρος Μπέλες, συνιστούν μία πανέμορφη ακολουθία προορισμών, που θα γεμίσουν το ταξίδι σας υπέροχες εικόνες και αρώματα της φύσης, προσφέροντας άπλετα τη γαλήνια αρμονία τους.

Την απολαυστική εμπειρία θα συμπληρώσει η διαμονή σας στο "Αρχοντικό Βιγλάτορας", όπου θα σας περιμένει ο ιδιοκτήτης, κ. Στέργιος Κελέσης, ένας άνθρωπος που αποπνέει παραδοσιακή αρχοντιά και ευγένεια, ενώ μοιράζεται απλόχερα και τη βαθιά του γνώση για τον τόπο του.

Το Αρχοντικό εχθές και σήμερα

Τα  έξι δωμάτια του Αρχοντικού είναι ανακαινισμένα και διακοσμημένα με αγάπη στη λεπτομέρεια, συνδυάζοντας την άνεση με τον παραδοσιακό ρυθμό των αρχοντικών της περιοχής, που έφεραν ως βασικά υλικά κατασκευής την πέτρα και το ξύλο. 

Πηγαίνοντας 100 χρόνια πίσω, το συγκεκριμένο οίκημα λειτουργούσε ως Χάνι, που φιλοξενούσε εμπόρους, οι οποίοι θεωρούσαν την περιοχή των Ποροϊων ως ενδιάμεσο σταθμό για την επαγγελματική εξόρμησή τους προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Ο κ. Στέργιος Καλέσης, βάζοντας προσωπική δουλειά, διατήρησε τον ρυθμό και τα περισσότερα αντικείμενα της τότε εποχής, συνδέοντας απαράμιλλα την πλούσια ιστορία του οικήματος με τον “Βιγλάτορα” του σήμερα, αλλά κάνοντας και στερεά βήματα προς μία ποιοτική μονάδα φιλοξενίας του αύριο.

Η φιλοξενία

Βιγλάτορας

Με τη φιλοξενία σας στο Αρχοντικό Βιγλάτορας θα αισθανθείτε το ρολόι να γυρίζει πίσω στην αρχοντιά και την ποιότητα της τότε εποχής. 

Η ημέρα σας θα ξεκινήσει απολαμβάνοντας ένα ποιοτικό πρωινό, με όλα σχεδόν τα υλικά που καλλιεργούνται στα κτήματα της οικογένειας.

Εκεί, συζητώντας με τον κ. Στέργιο, θα αντιληφθείτε την βαθιά του γνώση για την περιοχή. Ζητήστε του να σας προτείνει βιωματικές δράσεις και προορισμούς, που θα σας γεμίσουν με πρόσθετες όμορφες εμπειρίες για όσο φιλοξενηθείτε στο Αρχοντικό.

Αξίζει να επισκεφθείτε

λίμνη
 • Το δάσος πάνω από τις δύο κοινότητες των Ποροϊων, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μπέλες με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εκεί μπορείτε να πεζοπορήσετε με ασφάλεια με την βοήθεια ενός συνεργάτη του ξενοδοχείου, ο οποίος γνωρίζει τα μονοπάτια του βουνού με κάθε λεπτομέρεια.
   
 • Τη Λίμνη Κερκίνη που, πέρα από το περπάτημα στην περιφέρειά της, μπορείτε και να την διασχίσετε με βάρκα. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου θα σας κλείσει ένα ραντεβού με τον άνθρωπο που κάνει δρομολόγια και ένα μέρος της ζωής του έχει ταυτιστεί με την Λίμνη.
   
 • Τα πολύ γνωστά ιαματικά λουτρά Άγκιστρου και Σιδηροκάστρου, που βρίσκονται περί τα 20 λεπτά από το ξενοδοχείο.
   
 • Τη Μονή Τιμίου Προδρόμου με ιδιαίτερη θρησκευτική ιστορία αλλά και σύγχρονες υποδομές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες από το Αρχοντικό Βιγλάτορας και τα υπέροχα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στην περιοχή.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε 3 βήματα
 


1. ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ 
(share, public)
 τον διαγωνισμό στο Facebook, ή/και στο Twitter, ή/και στο LinkedIn πατώντας το αντίστοιχο κουμπί από κάτω.

 

2. ΕΓΓΡΑΦΗ 
(συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, τσεκάρετε τα επιθυμητά πεδία συγκατάθεσης και πιέστε το κουμπί subscribe)

 

 

* indicates required

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και για να λαμβάνετε ενημερώσεις μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρειαζόμαστε τη συναίνεση σας. Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία θα τα μεταχειριστούμε με τους κανόνες εμπιστευτικότητας και δεν θα δημοσιοποιηθούν σε κανέναν.

Πατώντας το κουμπί Subscribe, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες σας θα μεταφερθούν στο Mailchimp προς επεξεργασία και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς που έχετε επιλέξει πιο πάνω.  Μάθετε περισσότερα για τις πρακτικές εμπιστευτικότητας του Mailchimp.


Τα «ψιλά γράμματα»:

 • Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 27/02/2024, ώρα 12:30 μ.μ
 • Οι νικητές θα ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ.
 • Σε περίπτωση μη απάντησης στην κλήση, το δώρο κληρώνεται άμεσα σε άλλον συμμετέχοντα.
 • Οι ημερομηνίες διαμονής θα οριστούν σε απευθείας συνεννόηση του νικητή με το ξενοδοχείο, υπό τον όρο της διαθεσιμότητας.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις