Πολιτική

Διαφωνία Αυγενάκη με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα γήπεδα


Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες προκάλεσαν τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας - και ειδικά οι περιορισμοί στην προσέλευση φιλάθλων τα γήπεδα. Τις εξέφρασε ανοιχτά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, διαφωνώντας με την απόφαση που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ότι στα γήπεδα θα επιτρέπεται να μπαίνουν έως 1.000 θεατές και να καλύπτεται έως το 10% της πληρότητας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Κρήτης «Politica 89,8» χαρακτήρισε «ανεφάρμοστη» την απόφαση και αναρωτήθηκε πώς θα γίνει η επιλογή των φιλάθλων.
ADVERTISING

«Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη. Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα», είπε.

Μάλιστα άφησε αιχμές για την επιτροπή των επιστημόνων, λέγοντας: «Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού. Δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη».

«Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;» διερωτήθηκε.

«Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Πάντως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ενδέχεται να τροποποιηθούν, μετά και τις έντονες αντιδράσεις των μεγάλων συλλόγων της χώρας. Για το θέμα αυτό ο υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση το μεσημέρι με τους εκπροσώπους της Super League.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα