Ελλάδα

Διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αττικής


Την προμήθεια 2.000 διαδραστικών συστημάτων εκπαίδευσης σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της περιφέρειας Αττικής τα τελευταία 4,5 χρόνια, για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών της εκπαίδευσης και της υγείας.

«Είτε πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού για τα μουσικά σχολεία, είτε για την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας .

Με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται:

  • Η κάλυψη όλων των δημοτικών Σχολείων οπουδήποτε στην Αττική με τη δυνατότητα χρήσης διαδραστικού συστήματος εκπαίδευσης.
  • Ο υπερτριπλασιασμός των δημοτικών σχολείων με πλήρως εξοπλισμένα όλα τα τμήματά τους με διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης.
  • Ο υπερδιπλασιασμός των σχολικών τμημάτων που θα διαθέτουν διαδραστικό σύστημα εκπαίδευσης.

Στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, σημείωσε πως πρόκειται για μία παρέμβαση που θα μετατρέψει τα διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης, από εργαλείο για κάποιους, σε εργαλείο για όλους τους δασκάλους και όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αττικής και πρόσθεσε:

Ο Π. Αθανασιάδης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» αυτή την απόφαση καθώς, «η πρόσβαση στα μέσα Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών και στο διαδίκτυο συνιστούν ήδη έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες αποκλεισμού από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή που με την πρόοδο της τεχνολογίας η βαρύτητά του θα βαίνει διαρκώς αυξανόμενη».

Εμείς, πρόσθεσε, «επιλέγουμε να δράσουμε στην κατεύθυνση άρσης αυτού του αποκλεισμού και μάλιστα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, που αποτελούν και το μέλλον της».

Διαβάστε επίσης