Τράπεζες

Deutsche Bank: Σύσταση «αγοράς» για την Alpha Bank - Ποια τιμή στόχο δίνει


Σύσταση «buy» και νέα τιμή στόχο για την αγορά της μετοχής της Alpha Bank, δίνει η Deutsche Bank στη νέα έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. 

Συγκεκριμένα ο γερμανικός «κολοσσός» δίνει τιμή στόχο 1,55 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, σύσταση αγοράς καθώς επίσης και περιθώριο ανόδου 57%.

Όπως αναφέρει η Deutsche Bank η ελληνική τράπεζα αποτιμάται με 5,3 φορές το 2023 σε όρους κερδοφορίας, με τη μερισματική απόδοση να εκτιμάται στο 7,4% για το 2024.

Πρόσφατα επενδυτικοί οίκοι σχολίασαν με θετικά σχόλια στις πρόσφατες εκθέσεις τους τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Alpha Bank, η οποία κατέγραψε σημαντικά βελτιωμένη κερδοφορία και ποιότητα κερδών, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή την κεφαλαιακή της θέση.

Οι αναλυτές κάνουν ειδική μνεία στο ύψος των νέων εκταμιεύσεων και την καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας, η οποία παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς. Ακόμη, σχολιάζουν θετικά τα αυξημένα έσοδα από προμήθειες, ενώ τονίζουν ότι οι καλές αυτές επιδόσεις θα οδηγήσουν σε διανομή μερισμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα