Διεθνή

Deutsche Bank: Συνεχίζεται ο έλεγχος από τις αρχές


"Φύλλο και φτερό" κάνουν τα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη οι γερμανικές αρχές για δεύτερη μέρα.

Η έφοδος της αστυνομίας στην Deutsche Bank, σχετίζεται με την έρευνα των αρχών για ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με τα «Panama Papers», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, μεταδίδει το Reuters.

Όπως έγινε χθες γνωστό, περισσότερα από 170 άτομα, αστυνομικοί, εισαγγελείς και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα της Deutsche Bank και εστιάζουν σύμφωνα με το Reuters σε δύο εργαζόμενους της Deutsche Bank, ηλικίας 50 και 46 ετών. Οι αρχές προσθέτουν ότι περιλαμβάνονται και άλλοι υπάλληλοι της τράπεζας, χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Αξιολόγηση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας προκάλεσε «την υποψία ότι η Deutsche Bank υποστήριζε τους πελάτες στη δημιουργία των λεγόμενων «υπεράκτιων επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους» και ότι τα χρήματα που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της Deutsche Bank χωρίς η τράπεζα να ενημερώνει τις αρχές για υποψίες ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε η εισαγγελική αρχή της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την έρευνα και σημείωσε: «Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν τις μάθουμε. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές». 

Διαβάστε επίσης