Τράπεζες

Deutsche Bank: Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες


Ιδιαίτερα θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί η αποτίμηση της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς οι τιμές που έχουν δημιουργηθεί πλέον είναι ελκυστικές. Εν μέσω έντονων προκλήσεων (NPLs, οικονομία, μεταρρυθμίσεις, διεθνείς εξελίξεις), στην τακτική έκθεση του γερμανικού οίκου σε καμία από τις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν δίνεται σύσταση "buy".

Στα 2,7 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή - στόχος για την Εθνική Τράπεζα, εκτιμώντας δηλαδή περιθώρια ανόδου 136% με σύσταση buy

Ίδια σύσταση δίνει η Deutsche Bank και για την Alpha Bank με τιμή - στόχο 2%. Από την άλλη πλευρά, σύσταση hold δίνεται για την Τρ. Πειραιώς, αλλά με προσδοκίες για ενδεχόμενη απόδοση +126%, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή - στόχος διαμορφώνεται στα 2,2 ευρώ.

Σημειώνεται ωστόσο, πως σε διαφορετική έκθεσή της η Deutsche Bank, η οποία παρακολουθεί τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τις τράπεζες, σημειώνει ότι η Πειραιώς, η Alpha και η Eurobank συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών με τις περισσότερες αρνητικές αναπροσαρμογές στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή του 2019.

Τέλος, θετική εντύπωση αφήνει στην DB το σχέδιο της ΤτΕ για την μείωση των κόκκινων δανείων. Όπως σημειώνει χρειάζεται ακόμη την έγκριση του SSM και των πιστωτών, αλλά θα επιτρέψει τη μείωση των NPLs με τη μεταφορά μέρους του DTC, γεγονός που θα βοηθήσει στην ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όλες τις ελληνικές τράπεζες.

 

Διαβάστε επίσης