Τράπεζες

Deutsche Bank: Καθαρά κέρδη 1,158 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο


Καθαρά κέρδη 1,158 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από τις διεθνείς αναταράξεις στην τραπεζική αγορά.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 7,33 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια του τριμήνου από την τράπεζα.

Η πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες διαμορφώθηκε στα 372 εκατ. ευρώ, έναντι 292 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Τα καθαρά έσοδα από τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια για το τρίμηνο, αυξημένα κατά 35% σε επίπεδο έτους και το υψηλότερο τριμηνιαίο ποσοστό από την έναρξη του προγράμματος μετασχηματισμού της. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν ο κύριος μοχλός, σημειώνοντας αύξηση 71%.

Το μέρισμα στους μετόχους ήταν σημαντικά υψηλότερο από την πρόβλεψη των οικονομολόγων οι οποίοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters και το τοποθετούσαν στα 864,54 δισ. ευρώ, και πάνω από τα 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2022.

Πρόκειται για το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη γερμανική τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση ενός διευρυμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Ο δείκτης κεφαλαίου CET 1, στον οποίο αποτυπώνεται η φερεγγυότητα των τραπεζών, διαμορφώθηκε στο 13,6%, από 12,8% πριν από ένα χρόνο και 13,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μας καταδεικνύουν τη συνάφεια της στρατηγικής μας Global Hausbank για τους πελάτες μας και υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων μας για το 2025», δήλωσε ο CEO Κρίστιαν Σούινγκ.

Απολύσεις εργαζομένων

Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη την επιτάχυνση της υλοποίησης της στρατηγικής της τράπεζας λέγοντας: «Στοχεύουμε να επιταχύνουμε την εκτέλεση της στρατηγικής μας μέσω μιας σειράς μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα: αύξηση των φιλοδοξιών μας για λειτουργική αποτελεσματικότητα, ενίσχυση της αποδοτικότητας κεφαλαίου για να αυξήσουμε τις αποδόσεις και να υποστηρίξουμε τα μερίσματα των μετόχων και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για να ξεπεράσουμε τους στόχους μας για αύξηση των εσόδων».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα