Επιχειρήσεις

ΔΕΠΑ Υποδομών: Ο όμιλος Κοπελούζου συζητά με την Italgas την απόκτηση 10% έως 20%


Ο όμιλος Κοπελούζου βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ιταλική Ιtalgas, για την εξαγορά ποσοστού από 10% έως 20% στη ΔΕΠΑ Υποδομών. Τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαίωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, η οποία ολοκλήρωσε τη συναλλαγή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ο Πάολο Γκάλο υποστήριξε ότι η Italgas βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον όμιλο Κοπελούζου,  για την εξαγορά ποσοστού από 10% έως 20% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Απέφυγε πάντως να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες.

Χθες ολοκληρώθηκε η εξαγορά των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών από την Italgas. Ο ιταλικός όμιλος, σύμφωνα με το master plan που έχει εκπονήσει, θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,9 δισ.ευρώ , δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών, υπενθυμίζεται, συμμετέχει στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας καθώς και στην ΔΕΔΑ που αναπτύσσει τα δίκτυα στην υπόλοιπη χώρα. Μέτοχοι της εταιρείας ήταν το ΤΑΙΠΕΔ με 65% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 35%. Ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας ολοκληρώθηκε πέρυσι και στο μεσοδιάστημα αντιμετωπίστηκαν τα νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα που σχετίζονται με τη συναλλαγή.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα