Ενέργεια

ΔΕΠΑ Υποδομών: Ισχυρό προβάδισμα πήρε η Ιtalgas


Ισχυρό φαβορί για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών είναι η ιταλική Italgas. Σύμφωνα μ’ όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, η προσφορά της ιταλικής εταιρείας διανομής φυσικού αερίου είχε διαφορά άνω του 15%, από το έτερο διεκδικητή την τσέχικη ΕPH.

Όταν συμβαίνει αυτό, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στις δύο προσφορές ξεπερνά το 15%, το ΤΑΙΠΕΔ κατά την πάγια τακτική του, ζητά βελτιωμένη προσφορά από τον έναν υποψήφιο, που στην προκείμενη περίπτωση είναι η Italgas.

Η ιταλική εταιρεία, όπως ορίζει το διαγωνιστικό πλαίσιο που έχει καθορίσει το ΤΑΙΠΕΔ, υποχρεούται έως την επόμενη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, να καταθέσει τη νέα βελτιωμένη προσφορά της. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, όπου θα εξεταστεί η εν λόγω προσφορά και κατόπιν θα αποφασιστεί αν θα προκύψει «λευκός καπνός» για τη πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, ότι το τίμημα πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών θα προσεγγίσει τα  700 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η υπό πώληση εταιρεία ελέγχει το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, κατέχοντας το 100% της  ΕΔΑ Αττικής, το 51% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία) και το 100% της ΔΕΔΑ (υπόλοιπη Ελλάδα)

Η Italgas έχει ισχυρή παρουσία στον κλάδο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση-ανάπτυξη-εκμετάλλευση δικτύων φυσικού αερίου. Είναι, μάλιστα, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με έσοδα τα 665,4 εκατ.ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2021.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΔΕΠΑ