Αγορές

"Δεν... φοβάται τίποτα" το χρηματιστήριο - Συνεχίζει με τα χαρτιά της Βιοχάλκο


Κόντρα στην αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή,  το ΧΑ συνεχίζει να δίνει θετικά "δείγματα γραφής", συντηρώντας προσδοκίες και δίνοντας υποσχέσεις για καλύτερες αποδόσεις σε μεσοβραχυχρόνιο ορίζοντα

. Για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σήμερα με αξιόλογα κέρδη, την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές και η Wall Street  αναζητούσαν κατεύθυνση. Σε ρόλο ατμομηχανής τα βιομηχανικά blue chips του ομίλου Βιοχάλκο/Στασινόπουλου

΅Ενθαρρυντικές ενδείξεις για τη δυναμική της ελληνικής αγοράς΄η έντονη συναλλακτική κίνηση και ο εντυπωσιακός τζίρος, που ανήλθε σε 130,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων 4,9 εκατ. από  μεταβιβάσεις πακέτων). Ο αυξημένος τζίρος υποδηλώνει ενεργό παρουσία ξένων χαρτοφυλακίων, που βλέπουν θετικές προοπτικές στην ελληνική αγορά, ανεξάρτητα από  ενδεχόμενη διόρθωση ή από τις πρόσκαιρες επιπτώσεις που θα υπάρξουν λόγω επιδείνωσης της διεθνούς συγκυρίας.

Ιδιαίτερα θετική ένδειξη αποτελεί και η ισχυρή ενδοσυνεδριακή αντίδραση που εκδηλώθηκε σήμερα , με αποτέλεσμα δεκάδες μετοχές και οι βασικοί δείκτες να υπερκαλύψουν τις αρχικές απώλειες και να κλείσουν με κέρδη.

Σε εβδομαδιαία βάση ο ΓΔ χάνει μόλις 0,57% και ο τραπεζικός περίπου 1,7%. Ομως οι βασικοί δείκτες έχουν ανακτήσει στο διάστημα αυτό ισχυρές στηρίξεις που χάθηκαν πρόσκαιρα. Αμεσος στόχος για τον ΓΔ είναι τώρα η επάνοδος πάνω από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 1.400 μονάδων.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες και οι δείκτες σημείωσαν χαμηλά ημέρας την πρώτη ώρα συναλλαγών.  Εν συνεχεία κινήθηκαν σε τροχιά αργής, σταδιακής ανάκαμψης.

O Γενικός Δείκτης  σημείωσε χαμηλό -0,69% στις 1.371,58 μονάδες και πήγε μέχρι +1,05% στις 1.395,57. Τερμάτισε στις 1.392,62 μονάδες, με κέρδη 0,84%.

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε  άνοδο 0,82% κλείνοντας στις 3.379,05 μονάδες. Κέρδη 1,36% κατέγραψε ο FTSEM των med caps.
  Ο τραπεζικός δείκτης "βούτηξε" μέχρι -1.22% και γύρισε ανοδικά μέχρι +1,06%. Εκλεισε με άνοδο 0,50%. Alpha +1,2%, Attica Bank +0,9%, Πειραιώς +0,6%, Εθνική και Τρ. Ελλάδος +0,3%, Eurobank +0,2%%. Στο κόκκινο οριακά μόνον η Optima -0,3%,

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  ξεχώρισαν οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο/Στασινόπουλου: Cenergy +5,2%, Βιοχάλκο +4,9%, ΕλβάλΧαλκόρ +3,8%. Υψηλές επιδόσεις και από Lamda +4,4%, Jumbo +2,9%, ΕΥΔΑΠ+2%,  ΟΠΑΠ και Quest +1,7%, ΔΕΗ, Μυτιληναίο και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +1,2%.

Στο κόκκινο μόνον δύο μετοχές: ΟΤΕ και, Motor Oil -1,2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα