Πολιτική

Δεκτές από τον Κ. Μπακογιάνη οι παραιτήσεις Γκαγκάκη και Λυκούδη


Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για το Παιδί.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, «η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ανοιχτή Πόλη είχε ζητήσει την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία μετείχε η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης.

Εξάλλου σε βίντεο που δημοσιοποίησε η παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου η  Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής. Η «Ανοιχτή Πόλη» είχε ζητήσει την αποπομπή της, αφού «δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη» και παρουσίασε ένα βίντεο του 2011, που τη δείχνει να συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχτηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ.

Η Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη ήταν επίσης εκείνη η οποία απέσυρε αιφνίδια το θέμα του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας από το δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας του, σε συνεννόηση πάντα με τον Κώστα Μπακογιάννη, επειδή όπως είπε βρισκόταν «σε συνεννόηση με την πρεσβεία του Πακιστάν».

Ηλιόπουλος: Αργά αντανακλαστικά, τραυματισμένη η παράταξη Μπακογιάννη

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος δηλώνει:

Η καλή είδηση της ημέρας είναι αναμφίβολα οι δύο παραιτήσεις, της κυρίας Γκαγκάκη και της κυρίας Λυκούδη, από θέσεις ευθύνης στο δήμο Αθηναίων. Υπενθυμίζω ότι η πρώτη θεώρησε ξεκαρδιστική είδηση την ασέλγεια σε βάρος φοιτήτριας και η δεύτερη, το 2011, συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ. Η Ανοιχτή Πόλη εξαρχής είχε πει το αυτονόητο: ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει έμπρακτα να καταδικάσει τον σεξισμό και τον ρατσισμό, καθώς και να ζητήσει την παραίτηση και των δύο. Εν τέλει το έπραξε. Αναδεικνύεται όμως και στις δύο περιπτώσεις ένα ουσιαστικό θέμα ευθύνης για τον κ. Μπακογιάννη. Πρώτον, ο δήμαρχος έμεινε σιωπηλός για μέρες μη σχολιάζοντας την σεξιστική συμπεριφορά της κ. Γκαγκάκη, επιπλέον είχε αποδεχτεί τη ρατσιστική εισήγηση της κ. Λυκούδη για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας. Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκ νέου το θέμα και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Πακιστανικό Σχολείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα. Τέλος, ευελπιστούμε ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα παραιτηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Ο αγώνας για μια πόλη χωρίς σεξισμό και ρατσισμό, για μια πόλη ανοιχτή σε όλες και όλους, συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης