Τουρισμός

Δείτε live τις θερμοκρασίες των παραλιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο


Ο άστατος καιρός των τελευταίων δεκαπέντε ημερών έριξε σημαντικά τη θερμοκρασία της θάλασσας, ακόμη και 5 βαθμούς κελσίου και έκτοτε παραμένει στα ίδια, ανοιξιάτικα επίπεδα.

Η θερμοκρασία της θάλασσας παραμένει ένας βασικός παράγοντας για να πάρουμε την απόφαση να πάμε ή όχι για μπάνιο ή να πάμε και να αρκεστούμε μόνο στη ηλιοθεραπεία.

Φυσικά, καθένας έχει το δικό του «θερμόμετρο» και έτσι άλλοι θέλουν τη θάλασσα κρύα ή δροσερή, αλλά οι περισσότεροι την προτιμούν ζεστή.

Αυτή περίοδο η θερμοκρασία των ελληνικών θαλασσών κυμαίνεται από 19 μέχρι και 22 βαθμούς και είναι χαμηλότερη έως πέντε βαθμούς, σε σχέση με τις τιμές που έφτασε σε ορισμένες περιοχές την περίοδο του καύσωνα του Μαΐου.

Η θερμοκρασία της θάλασσας επηρεάζεται από την ηλιοφάνεια, τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, τα ρεύματα, αλλά και τα υπόγεια νερά. Ειδικά για τον τελευταίο παράγοντα, σε παραλίες όπου εκβάλλουν ποτάμια ή υπόγεια ποτάμια, τα νερά είναι πιο κρύα, ακόμη και από άλλες παραλίες της ίδιας περιοχής.

Άλλωστε, έχει τύχει, σε ορισμένες παραλίες να είναι γεμάτες με κόσμο οι αμμουδιές, αλλά μέσα στη θάλασσα να είναι ελάχιστοι «τολμηροί» και πιτσιρίκια που δεν τα ενοχλεί το κρύο νερό.

Στο Σin παρουσιάζει ενδιαφέροντα λινκ στα οποία κανείς, αφενός, να παρατηρεί καθημερινά τις θερμοκρασίες των θαλασσών σε όλα τα παραλιακά μέρη της Ελλάδας, αφετέρου να περιηγηθεί να «θερμομετρήσει» τις θάλασσες και τις παραλίες όλου του πλανήτη.

Τις θερμοκρασίες των ελληνικών θαλασσών βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Οι θερμοκρασίες των θαλασσών όλου του κόσμου βρίσκονται στο World Sea Temperatures.

Διαβάστε επίσης