Ενέργεια

ΔΕΗ: Παραβίασε τους όρους της σύμβασής μας η «Χαλυβουργική»


Στις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη «Χαλυβουργική» και σε πιθανή εξαπάτησή της αναφέρεται η ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη «Χαλυβουργική» «έχει τερματιστεί από το 2015. Ωστόσο, οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας "Ελευθέριος Βενιζέλος" ή ο ΟΣΕ. Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στον χώρο των εγκαταστάσεων της "Χαλυβουργικής" άσχετων με τον χάλυβα».

Η ΔΕΗ σημειώνει ότι αυτό συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ-«Χαλυβουργικής», στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες «τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη "Χαλυβουργική", όσο και στη διελεύκανση τυχόν εξαπάτησής της».