Ενέργεια

ΔΕΗ-Archirodon κατέθεσαν προσφορά για το project ηλεκτροπαραγωγής στη Β. Μακεδονία


Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν ως ενδιαφερόμενη να συμμετάσχει επενδυτικά στην κατασκευή-και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού έργου Cebren στη Βόρεια Μακεδονία. Διευκρινίζει μάλιστα ότι ότι στο project περιλαμβάνεται και η εκμετάλλευση δεύτερου υδροηλεκτρικού σταθμού, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι
• Μέσω κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο συμμετέχει με την Archirodon Group N.V (Archirodon), έχει υποβάλει προσφορά στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού έργου Cebren, ισχύος 333MW καθώς και την εκμετάλλευση του εν λειτουργία υδροηλεκτρικού σταθμού Tikves ισχύος 116 MW, στον ποταμό Crna της γειτονικής χώρας.

• Στην παρούσα φάση, το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ- Archirodon βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αναθέτουσα Αρχή του διαγωνισμού, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης της υποβληθείσας προσφοράς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Αναθέτουσα Αρχή για την οριστική ανάθεση του έργου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα