Ενέργεια

ΔΕΗ: Ακαρπος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές - Δεν βελτίωσε την προσφορά ο Μυτιληναίος


Σε ναυάγιο καταλήγει η προσπάθεια πώλησης των δύο λιγνιτικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη. Ο όμιλος Μυτιληναίου που είχε καταθέσει τη μοναδική δεσμευτική προσφορά – για τη μονάδα της Μελίτης μόνο – πρόσφερε τίμημα πολύ χαμηλότερο από την αποτίμηση της. Κλήθηκε να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση με υψηλότερο τίμημα, αλλά – απουσία ανταγωνιστού – αρνήθηκε να πληρώσει περισσότερα.

Στις 4 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για να  επισημοποιήσει το «ναυάγιο» και να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό.

Η διαφορά μεταξύ αποτιμώμενης αξίας και προσφερόμενου τιμήματος είναι τόσο μεγάλη, που το ΔΣ της εταιρείας δεν μπορεί να κάνει δεκτή τη μοναδική προσφορά. Θα ζητήσει λοιπόν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα – πώς και πότε θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τις δύο λιγνιτικές μονάδες και τι πρέπει να αλλάξει στους όρους  για  να υπάρξει ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές.

Το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά και σε κυβερνητικό επίπεδο, καθώς η πώληση ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Διαβάστε επίσης