Επιχειρήσεις

Deal ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου υπό τις ευλογίες τραπεζών


Ένα νέο μοντέλο λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης  επιχειρήσεων δοκιμάζεται υπό τις ευλογίες των τραπεζών στον κλάδο χαλυβουργικών προϊόντων, που «υπέφερε» πολύ τα τελευταία χρόνια, λόγω καθίζησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας και των επενδύσεων:

  • Η εισηγμένη «ΣΙΔΜΑ» απορροφά τον κλάδο εμπορίας της  επίσης εισηγμένης «Μπήτρος», με παράλληλη μεταφορά δανειακών υποχρεώσεων και αναδιάρθρωση τους εν τω συνόλω στο νέο εταιρικό σχήμα.

Οι δύο εταιρείες και οι πιστώτριες τους τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Attica, HSBC), υπέγραψαν μνημόνιο, αναλαμβάνοντας  την υποχρέωση να διαμορφώσουν εντός τριμήνου τους τελικούς όρους αυτού του deal, που θα οδηγήσει σε συνένωση δυνάμεων, οικονομική εξυγίανση και δημιουργία  νέο επιχειρηματικού σχήματος με ηγετικό ρόλο στην εγχώρια αγορά χαλυβουργικών.

Επισημαίνεται ότι η ΣΙΔΜΑ ελέγχεται μετοχικά από τον όμιλο Βιοχάλκο/Σιδενόρ (36%) και τις οικογένειες Αμαρίλιο και Πιζάντε (συνολικά 40%). Διαθέτει  σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας προϊόντων σιδήρου-χάλυβα (φωτο) και μεγάλο δίκτυο εμπορίας.

Η εταιρεία «Μπήτρος» ανήκει στην οικογένεια Π. Μπήτρου. Μέχρι τις αρχές της  προηγούμενης δεκαετίας ήταν leader  στην ελληνική αγορά χαλυβουργικών. Εν συνεχεία επεκτάθηκε στο real estate,  επενδύοντας σε ακίνητα. Η καθίζηση της κτηματαγοράς  και η συρρίκνωση των εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων της, την οδήγησαν σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης