Τουρισμός

Deal Lamda-Κωνσταντακόπουλου για επένδυση 300 εκατ. στο Ελληνικό


Δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία με αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα θα κατασκευαστούν στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, από επιχειρηματικό σχήμα όπου θα συμμετέχουν η Lamda Development του ομίλου Λάτση και η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, στην οποία ανήκουν το ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας και το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο Μεσσηνίας.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα. 

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου πέντε αστέρων στο χώρο της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί επίσης εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και  Lamda Develοpment, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

O σχεδιασμός θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ τη διαχείρισή τους θα αναλάβουν διεθνούς φήμης hotel operators.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα