Επιχειρήσεις

Deal Κοντομηνά-Αμοιρίδη στην Intertech


 Αλλαγές σημειώνονται στη μετοχική σύνθεση της  εισηγμένης εταιρείας συστημάτων μηχανοργάνωσης και εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών  Intertech, η οποία ανήκει στον όμιλο Κοντομηνά.  Αυξάνεται σταδιακά το ποσοστό συμμετοχής του επιχειρηματία Κων. Αμοιρίδη, ο οποίος είναι πλέον δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι  οι κινήσεις αυτές αποτελούν προοίμιο επιχειρηματικών εξελίξεων – ενδεχομένως μιάς συγχώνευσης που θα δώσει τζίρο και κέρδη στην Intertech.

Την περασμένη Τρίτη, μεταβιβάστηκε μέσω χρηματιστηρίου το 4,99% της Intertech (560.000 μετοχές), με συνολικό τίμημα 140.000 ευρώ (0,25 ευρώ ανά μετοχή).

Το πακέτο πουλήθηκε από την εταιρεία  Prime Insurance του Δημήτρη Κοντομηνά. Αγοράστρια ήταν η Αμοιρίδης-Σαββίδης ΑΕ, που αντιπροσωπεύει και διανέμει στην ελληνική αγορά τις ηλεκτρονικές, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές των οίκων Morris, Daewoo Electronics, F&U και United.

Η εταιρεία αυτή, που ανήκει στον Κων. Αμοιρίδη, είχε ήδη συγκεντρώσει μέσω χρηματιστηρίου 259.667 μετοχές της Intertech και κατείχε το 2,30%.

Με την αγορά του πακέτου των 560.000 μετοχών από την Prime Insuranse του Κοντομηνά, αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της σε 7,29%. 

Αναμένονται κινήσεις εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες θα οδηγήσουν  στη συγκρότηση νέου επιχειρηματικού σχήματος