Τράπεζες

DBRS: Οι ελληνικές τράπεζες βελτίωσαν το κόστος κινδύνου το α’ τρίμηνο


Νέα θετική έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες, αυτή τη φορά από την DBRS, η οποία επισημαίνει τη σημαντική μείωση του κόστους κινδύνου που πέτυχαν.

Ο καναδικός οίκος σημειώνει σε νέα ανάλυσή του ότι οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά τη μείωση των επιπέδων του Συντελεστικού Κεφαλαίου τους. Το α’ τρίμηνο του 2024, ο μέσος όρος του CoR για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες μειώθηκε στις 77 μονάδες βάσης, σημαντικά μειωμένος από 131 μονάδες βάσης  το οικονομικό έτος 2023 και 106 μονάδες . το α’ τρίμηνο του 2023  και σημαντικά βελτιωμένη από 182 μονάδες βάσης  το 2019.

Η μεγαλύτερη μείωση του CoR το α’ τρίμηνο επιτεύχθηκε στην Πειραιώς (-101 μ.β.), ακολουθούμενη από την Alpha Bank (-49 μ.β.), Eurobank (-37 μ.β.) και NBG (-30 μ.β.).

Τράπεζες

Σ’ ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι αναλυτές της DBRS τονίζουν  ότι το κόστος κινδύνου (CoR) ήταν σταθερό το 1ο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το οικονομικό έτος του 2023 και το 1ο τρίμηνο του 2023, και οι περισσότερες τράπεζες ανέφεραν παρόμοια ή βελτιωμένα επίπεδα CoR.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα