Ελλάδα

Παραιτείται ο Δανέλλης, αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει την Συμφωνία τον Πρεσπών


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι διεργασίες στο Ποτάμι, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν καταλύτη εξελίξεων που σχετίζονται με την Συμφωνία των Πρεσπών και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Συγκεκριμένα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο βουλευτής του κινήματος Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Βάσει των αριθμών άλλωστε, Το ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες είναι κατά πόσο το Ποτάμι συνεχίζει να στηρίζει τη συμφωνία και αν μπορεί να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την επικύρωση της στη Βουλή.

Διαβάστε αναλυτικά: Στα... νερά του Ποταμιού η Συμφωνία των Πρεσπών και οι πρόωρες εκλογές

Όπως είπε ο κ. Δανέλλης, με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, «η αναδίπλωση της πλευράς της FYROM και οι παρεμβάσεις του διεθνή παράγοντα στις δηλώσεις Ζάεφ, δείχνει ότι λειτουργεί το σύστημα». 

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και για να κρατήσουμε τη σοβαρότητά μας. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει στάση το Ποτάμι. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα με το Εθνικό Συμφέρον. Θα ψηφίσω τη συμφωνία. Αν το Ποτάμι κρατήσει άλλη στάση, βέβαια θα φύγω…. Αν υπάρξει συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία, όχι δεν θα κατέβω φυσικά» τόνισε  ο βουλευτής.