Επιχειρήσεις

Δ. Ραμαντζάς, So Easy: Success story είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς!


Ευτυχώς, η επιτυχία είναι μονόδρομος για τον άνθρωπο που τολμά να οραματιστεί και να κάνει αυτό που αγαπά, παραμένοντας πιστός στις αξίες του. Περίτρανη απόδειξη αποτελεί ο κ. Δημήτρης Ραμαντζάς, CEO του Ομίλου So Easy Education, ο οποίος βραβεύτηκε ως «Best Franchise Leader Of The Year» στα βραβεία «FRANCHISE 2018»  για τη δυναμική και αποτελεσματική προσφορά του στην ανάπτυξη του θεσμού. Ο όμιλος So Easy Education έλαβε επίσης τα βραβεία «Be Spoken Franchise» και «Best Franchise Workplace».

Με αφορμή τις διακρίσεις αυτές, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τα «μυστικά της επιτυχίας» τόσο του κ. Ραμαντζά, όσο και της μεθόδου της So Easy και γι’ αυτό... τον ρωτήσαμε:

Κύριε Ραμαντζά, ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το τόσο επιτυχημένο μοντέλο του ομίλου So Easy;  

Στα So Easy δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν «ξένες γλώσσες» για κανέναν. Όλοι κοντά μας μπορούν να μάθουν σωστά, εύκολα και για πάντα όποια γλώσσα θελήσουν. Κοινός στόχος για κάθε σπουδαστή μας ξεχωριστά είναι να τον απελευθερώσουμε από τις πρώτες κιόλας ώρες, ώστε να αγαπήσει και να ξεκλειδωθεί, μιλώντας και γράφοντας στη γλώσσα που επέλεξε. Με συμμάχους μας την τεχνολογία, την  εξειδικευμένη αλλά και γεμάτη ενθουσιασμό ακαδημαϊκή μας ομάδα, εντάσσουμε τον κάθε μαθητή μας στο σωστό για τον ίδιο, απόλυτα ομοιογενές ως προς τους στόχους και το επίπεδο σπουδών του τμήμα. 

Τι σας κέρδισε σε αυτό το χώρο; 

Από πολύ μικρός το ήξερα ότι αυτός θα γινόταν ο δικός μου χώρος επαγγελματικής ανάπτυξης. Αγαπούσα πάντα τον άνθρωπο και πιστεύω στην ανάγκη του για ολοκληρωμένη επικοινωνία. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι πιο γοητευτικό απο την προετοιμασία ανθρώπων να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με ανθρώπους άλλων πολιτισμών και διαφορετικής κουλτούρας. Η γλώσσα από μόνη της είναι κάτι ζωντανό. Αυτή η ζωντάνια χαρακτηρίζει και το χώρο μας. Τιποτα δε μένει στάσιμο στη δουλειά μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Από την άλλη πλευρά, η εκπαίδευση είναι αξια ζωής. Κάθε μέρα βιώνω την εξέλιξη μιας κλασικής αξίας μεσα από τον ιδιο τον άνθρωπο. Κι αυτό, πιστέψτε με, δεν το αλλάζω με τίποτα!

Πόσο απαραίτητες είναι οι ξένες γλώσσες σήμερα;

Η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους. Σε μια περίοδο που το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς δυσκολεύεται να κατακτήσει μια θέση στην αγορά εργασίας, μια δεύτερη ή τρίτη γλώσσα είναι σίγουρο διαβατήριο για μια θέση.

Oι επικοινωνιακές δεξιότητες σε μια ή περισσότερες ξένες γλώσσες σημαίνουν επίσης και δυνατότητα επαφής με νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και κόσμους. Μεταμορφώνεις τα ταξίδια σου, δημιουργείς φιλίες, ανοίγεις ορίζοντες.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι το να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες είναι από μόνη της μια διαδικασία που διεγείρει το μυαλό. Απομνημονεύουμε, μαθαίνουμε κανόνες, προσπαθούμε να καταλάβουμε τις ρίζες των λέξεων... Κρατάμε το μυαλό μας σε εγρήγορση. Ερευνες λένε ότι η διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας πέραν της μητρικής προκαλεί δομικές αλλαγές στον εγκέφαλό μας!

Συνήθως για ποιους λόγους μαθαίνουν οι σπουδαστές σας μια γλώσσα πιο ιδιαίτερη;

 Η εκμάθηση μιας από τις ιδιαίτερες γλώσσες (Κινέζικα, Ρώσικα), θεωρείται σήμερα πολύ έξυπνη επαγγελματική κίνηση, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά για τα άτομα που τις γνωρίζουν (π.χ. ξεναγοί, στελέχη επιχειρήσεων, καθηγητές ξένων γλωσσών).

 Μια γλώσσα σαν την Κινέζικη π.χ. αποτελεί επένδυση για την επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και για την επαγγελματική εξέλιξη στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Η Ρώσικη επίσης έχει μεγάλη ανταπόκριση στους Έλληνες σπουδαστές και αυτό αποδεικνύεται από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό υποψηφίων κάθε χρόνο.

Υπάρχει ειδική μεθοδολογία στα So Easy;

«Πίσω από κάθε επιτυχημένο μαθητή βρίσκεται μία δοκιμασμένη μέθοδος!» λέμε εμείς. Μαζί μας στα So Easy μπορεί κανείς να ζήσει μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Με την εξειδικευμένη μέθοδο για ενήλικες, μπορεί να κατακτήσει από τις πρώτες κιόλας ώρες μαθημάτων την ξένη γλώσσα.  Με το βιωματικό τρόπο που εφαρμόζουμε, όλες οι αισθήσεις ενεργοποιούνται μέσα στο μάθημα, ώστε να  απελευθερωθούμε γρήγορα και εύκολα, κάνοντας την «ξένη» γλώσσα δική μας. 

Ένα μήνυμα για όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη; 

Δε μαθαίνουμε πια ξένες γλώσσες! Βιώνουμε τη μαγεία της ατομικής, ζωντανής, αυθόρμητης, καθημερινης επικοινωνιας με όλους τους πολίτες του κόσμου κάθε στιγμή!!

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις