Επιχειρήσεις

Credit Suisse: Ανησυχία για την αναδιοργάνωση δραστηριοτήτων χωρίς αναζήτηση κεφαλαίων


Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse Group AG είδε την τιμή των μετοχών της να ολισθαίνει κατά 11,5%, ενώ τα ομόλογά της κατέγραψαν χθες, χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στην απόδοση τους, πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών, μετά τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την ικανότητά του αναφερόμενου χρηματοπιστωτικού οργανισμού να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητες του χωρίς την αναζήτηση οικονομικών κεφαλαίων.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάγκασε την αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ελβετία (FINMA) και την Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο, όπου η Credit Suisse διατηρεί ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και να συνεργάζονται στενά, όπως ανακοίνωσε μία πηγή που έχει ενημερωθεί σχετικά με το αναφερόμενο ζήτημα.

Μερικοί αναλυτές, αλλά και πηγές του αναφερόμενου τομέα δήλωσαν ότι η τράπεζα διαθέτει αρκετά οικονομικά κεφάλαια και ρευστότητα για να αντιμετωπίσει καταστάσεις κρίσεων. Ένας αναλυτής δήλωσε ότι οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για την ικανότητα της τράπεζας να υλοποιήσει μία στρατηγική αλλαγών, την οποία και αναμένεται ότι θα ανακοινώσει στις 27 Οκτωβρίου.

Μεγαλύτερη ανησυχία των αγορών είναι πιθανό ότι θα ενισχύσει τους φόβους των επενδυτών, όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι χρηματοοικονομικές αγορές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, καθώς η ταχεία αύξηση των επιτοκίων, η ασυμβατότητα υλοποίησης πολιτικών επιλογών, οι φόβοι για οικονομική ύφεση, αλλά και πόλεμος στην Ουκρανία προκαλούν εκνευρισμό στους επενδυτές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα