Ενέργεια

Cenergy: Νέο μεγάλο συμβόλαιο για προμήθεια υποβρύχιων καλωδίων


Ενα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο για προμήθεια καλωδίων σε ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες εξασφάλισε ο όμιλος Cenergy, που ανήκει στο γκρουπ της Βιοχάλκο.

Οπως ανακοινώθηκε, η θυγατρική της Cenerdy "Ελληνικά Καλώδια" (Hellenic Cables) υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια καλωδιακού συστήματος 145 kV το οποίο θα ενώνει την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Amager Power (AMV) με τον υποσταθμό στο Svanemølle (SMK) της Δανίας.

Βάσει της σύμβασης, η ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια και μεταφορά περίπου 11 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων με μόνωση XLPE, την προμήθεια σχετικών εξαρτημάτων και και την εποπτεία εγκατάστασης..

Σύμφωνα με την Energinet, το συγκεκριμένο έργο συνεισφέρει στη δημιουργία κλιματικά ουδέτερης αλυσίδας εφοδιασμού στον κλάδο.

Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Πρόκειται για μία παγκοσμίου κλάσης βιομηχανική μονάδα υποβρυχίων καλωδίων, υψηλής και υπερυψηλής τάσης, που προορίζονται για υπεράκτιες εφαρμογές.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 8μήνου και τα έσοδα θα προστεθούν στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα