Ενέργεια

Cenergy: Επενδύει 80 εκατ. για αύξηση της παραγωγής καλωδίων


Ενα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 80 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει την επόμενη διετία η Cenergy του ομίλου Βιοχάλκο, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για καλώδια μεταφοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επέκταση του εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο που θα διπλασιάσει την παραγωγική του δυναμικότητα και θα παρέχει επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης. Παράλληλα θα γίνει αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν σε οικοπεδική έκταση 43 στρεμμάτων που αγοράστηκε γι αυτό το σκοπό και εφάπτεται της έκτασης όπου λειτουργούν τώρα οι βιομηχανικές μονάδες της Hellenic Cables (τμήμα καλωδίων της Cenergy).

Με τη συγκεκριμένη επένδυση η Hellenic Cables θα ενισχύσει το υπάρχον βιομηχανικό συγκρότημα, που θα έχει δυνατότητα κατασκευής ευρέως φάσματος υποθαλάσσιων καλωδίων μέσης έως και υπερυψηλής τάσης, που απαιτούνται σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως των παράκτιων αιολικών πάρκων (Offshore Wind), των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων και παράκτιων πλατφορμών μεταφοράς ισχύος (Power-From-Shore).

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια, με το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασής τους να προέρχεται από την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Επιπλέον, οι διασυνδέσεις δικτύων τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Η Hellenic Cables, μέσω του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης. Οι επενδύσεις θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει αποτελεσματικά ένα ρεκόρ υψηλών παραγγελιών προς εκτέλεση και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς και τις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών και των συμμετόχων της.

Ο Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables σχολίασε: "Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν ιστορικό βήμα στο όραμα της Hellenic Cables να γίνει βασικός παράγοντας της ενεργειακής μετάβασης με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες CENER