Ασφαλιστική Αγορά

Brexit: Η βρετανική ασφαλιστική Aviva μεταφέρει 9 δισ. στην Ιρλανδία


Κεφάλαια 9 δισ λιρών αναμένεται να μεταφέρει η η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, Aviva, με στόχο να αντιμετωπίσει προκλήσεις και λοιπές - άγνωστες για την ώρα - συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ενέκρινε την μεταφορά του κεφαλαίου στο Δουβλίνο, ενώ στις αρχές του μήνα είχε εγκριθεί η μεταφορά ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

Η μεταφορά κεφαλαίων προβλέπεται να γίνει το βράδυ της 29ης Μαρτίου (στις 22.59), καθώς στις 23.00 θα συμβεί η αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ.

Στην περίπτωση της εξόδου χωρίς συμφωνία οι οικονομικές υπηρεσίες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου που τους επιτρέπουν να λειτουργούν στην ενιαία αγορά της ΕΕ (για την μεταφορά τίτλων και συμβολαίων), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται ότι ένα σκληρό Brexit θα σήμαινε ότι δεν θα μπορεί να εφαρμόζει τις πολιτικές της στα παραρτήματά της εκτός Βρετανίας ή να πληρώνει αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της στην ΕΕ. Η Aviva διατηρεί συμβόλαια με περισσότερους από 14,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.