Επιχειρήσεις

Bonus €8,4 εκατ. σε μετοχές μοίρασε η Ideal σε στελέχη της


Περίπου 20% έχασε η μετοχή της Ideal τον τελευταίο μήνα, υποχωρώντας από το υψηλό των 4 ευρώ στα 3,20 - και συνεχίζει καθοδικά. Ομως τα στελέχη της κερδίζουν αλλιώς: Η εταιρεία μοίρασε σε 17 στελέχη της γενναίο bonus 8,4 εκατ. ευρώ.

Το bonus δόθηκε υπό μορφή δικαιώματος αγοράς νεοεκδιδόμενων μετοχών, οι οποίες διατέθηκαν στο 1/8 της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.

Υλοποιώντας πρόγραμμα stock option, η Ideal εξέδωσε και διέθεσε στα 17 στελέχη της 2.795.000 μετοχές, στην τιμή των 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή είναι 3,20 ευρώ, μετά τη μεγάλη πτώση που σημείωσε τον Σεπτέμβριο. Το συνολικό κέρδος που προκύπτει για τους 17 συμπεριλαμβανόμενους στο πρόγραμμα ανέρχεται  σε 8,4 εκατ. ευρώ.

Στις σχετικές ανακοινώσεις της εταιρείας δεν διευκρινίζεται αν υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά τη δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης αυτών των μετοχών.

Επισημαίνεται ότι μετά την ανάληψη του ελέγχου της από funds που διαχειρίζεται ο Λάμπρος Παπακωνταντίνου (φωτο), η Ideal εξελίσσεται σε ισχυρό όμιλο με πολυσχιδείς δραστηριότητες και συμμετοχές σε εταιρείες πολλών κλάδων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα