Αγορές

BofA/Merrill Lynch: Σε ναδίρ δεκαετίας οι τοποθετήσεις σε μετοχές


Στο χαμηλότερο σημείο από τη χρηματοοικονομική κρίση υποχώρησε η επενδυτική αισιοδοξία, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merril Lynch.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι τοποθετήσεις όσων ρωτήθηκαν σε μετοχές έφτασαν στο πιο χαμηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2009.

Η πτώση είναι μεγέθους 32 ποσοστιαίων μονάδων, στο καθαρό 21% «underweight». Τα κεφάλαια σε μετρητά έκαναν άλμα την ίδια ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011, στο 5,6% από 4,6% που ήταν κάθε μήνα το τελευταίο τρίμηνο.

Στο πιο υψηλό σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2011 έφτασαν οι τοποθετήσεις σε ομόλογα, καταγράφοντας άνοδο κατά 12 μονάδες, στο 22% «underweight».

Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη κατέρρευσαν στις 45 μονάδες, με τους μισούς επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα να αναμένουν ότι θα αποδυναμωθεί η παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη χρονιά.

Από αυτούς που ρωτήθηκαν, το 56% δήλωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά, καταγράφοντας άνοδο από τις 19 μονάδες που ήταν τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης