Διεθνή

Bloomberg: Ο Ερντογάν βάζει υπουργό Οικονομικών τον «αγαπημένο των αγορών»


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το νέα κυβέρνηση της Τουρκίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μεχμέτ Σιμσέκ επιστρέφει στο υπουργείο Οικονομικών, με το Bloomberg να τονίζει ότι δεν είναι τυχαία απόφαση.

Το Βloomberg.com αναφέρει ότι πρόκειται για το «αγαπημένο» πρόσωπο των αγορών, που αναμένεται να γίνει επικεφαλής των οικονομικών της Τουρκίας τη στιγμή η λίρα της καταρρέει, όπως και η πολιτική του Ερντογάν για τα επιτόκια.

Μάλιστα, αναφέρει πως ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου και αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φέρεται να υποστήριξε θερμά αυτό τον διορισμό και να άσκησε σχετικές πιέσεις.

Με βάση το δημοσίευμα, ο Μεχμέτ Σιμσέκ είναι πρώην αναλυτής στη Merrill Lynch και απολάμβανε τις εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Επίσης, στο διάστημα που είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών ο Σιμσέκ ταξίδευε συχνά στο Λονδίνο μαζί με τον τότε επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Μουράτ Τσετίνκαγια για να κατευνάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις φιλοδοξίες του Ερντογάν, να αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο της οικονομικής πολιτικής, κάτι που τελικά οδήγησε σε καταποντισμό της τουρκικής λίρας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις