Διεθνή

Bloomberg: 1 τρισ. ρούβλια ετοιμάζει να ρίξει στην οικονομία ο Πούτιν


Ποσό-μαμούθ ενός τρισεκατομμύρων ρουβλίων ετοιμάζεται να ρίξει στην οικονομία ο Βλ. Πούτιν για την βάλει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης μετά από την πανδημία, με έκρηξη δαπανών. Την ανακοίνωση αναμένεται να την κάνει στο πλαίσιο ετήσιο διάγγελμα του προς το έθνος στις 21 Απριλίου.

Αλλά αξιωματούχοι με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Mikhaail Mishustin εξετάζουν ήδη πιθανούς τρόπους για την εξεύρεση των χρημάτων, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν την προσφυγή στο ταμείο της κυβέρνησης ύψους 182 δισ. δολαρίων, στη χαλάρωση των περιορισμών στις δαπάνες με βάση ενός αυτό επιβαλλόμενο δημοσιονομικό κανόνα, την εκτροπή κεφαλαίων από άλλα projects και την αύξηση φόρων, αναφέρει μία πηγή.

Αν και η οικονομία της χώρας δεν συρρικνώθηκε όσο πολλές άλλες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να επιταχύνει την ανάκαμψη, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο και καθώς η στήριξη για το κυβερνητικό σχήμα υποχωρεί, εξαιτίας και των μειωμένων εισοδημάτων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δαπανών σε έργα υποδομής για την τόνωση των επενδύσεων, και πρόνοια καθώς και άλλα επιδόματα για να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση της πτώσης των εισοδημάτων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο Putin έχει ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να επιλέξει projects από τρένα υψηλής ταχύτητας μέχρι γέφυρες και λιμάνια για να διαθέσει περί τα 1 τρισ. Ρούβλια (13 δισ. Δολάρια) από το ταμείο, ήδη από αυτό το έτος.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Ρωσία