Αγορές

Bitcoin: Σκαρφάλωσε στα $36.800


Το Bitcoin ανέκαμψε πάνω από τα 36.000 δολάρια στο επίπεδο της περιόδου που συνέβη η ηχηρή κατάρρευσης του Terra και ένα χρόνο από όταν το ανταλλακτήριο FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ υπέβαλλε αίτηση χρεοκοπίας.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κινείται σήμερα στα 36.856 δολάρια με άλμα 3,6% καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τις 6 Μαΐου του 2022, όταν το stablecoin της Terra (TerraUSD) κατέρρευσε πυροδοτώντας μία αλυσίδα πτωχεύσεων στον χώρο.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της ανάκαμψης του Bitcoin έρχεται επίσης ένα χρόνο αφότου είχε βρεθεί στο "ναδίρ" του, όταν το ανταλλακτήριο FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ υπέβαλλε αίτηση χρεοκοπίας.

Η άνοδος του Bitcoin αποδίδεται ως καταφύγιο από την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο και εσχάτως το επικείμενο λανσάρισμα ETFs με βάση Bitcoins που θα ανοίξει τη βάση των επενδυτών, έχοντας λάβει πλέον τη σχετική έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η σημερινή άνοδος του bitcoin συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με το Ethereum να ενισχύεται κατά 1,4% στα 1.914 δολάρια, ενώ το BΝΒ βρίσκεται στα 251,25 δολ. με +1,8%, το Solana στα 46,85 δολ. με άλμα 8%, το XRP στα 0,702 δολ. με +2,2% και το Cardano στα 0,372 με +4,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Bitcoin