Διεθνή

Bild: Ο Πολωνός οδηγός δολοφονήθηκε ώρες πριν από το μακελειό του Βερολίνου


Ο Πολωνός οδηγός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι ώρες πριν από το μακελειό και δεν είναι δυνατόν να είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Τυνήσιο Άνις Άμρι να οδηγήσει το φορτηγό μέσα στην αγορά, όπως πίστευαν πρωτύτερα οι Αρχές, ανέφερε η Bild.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε μια απόρρητη έκθεση ιατροδικαστών που υπογραμμίζει ότι ο 37χρονος οδηγός Λούκας Ούρμπαν δεν έφερε μόνο τραύματα από μαχαίρι αλλά και τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι που υπέστη περίπου 2,5 με 2,5 ώρες πριν τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα της επίθεσης.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε ο 24χρονος Άνις Άμρι, τον οποίο η ιταλική αστυνομία σκότωσε σε ανταλλαγή πυρών την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι ο Ούρμπαν «πολύ πιθανόν» προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση, παίρνοντας τον έλεγχο του τιμονιού του οχήματος, πριν δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και το φορτηγό να παρεκκλίνει έπειτα στα αριστερά.

Το όχημα σταμάτησε έπειτα από πορεία 60 μέτρων μέσα στην αγορά που εκτεινόταν για τουλάχιστον 400 μέτρα, αποτρέποντας έτσι μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η εκτίμηση ότι ο Ούρμπαν επιχείρησε να αποτρέψει την επίθεση ώθησε έναν βρετανό οδηγό να ξεκινήσει έναν διαδικτυακό έρανο για την οικογένεια του Πολωνού οδηγού, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 170.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις