Επιχειρήσεις

Big deal στα media με Βαρδινογιάννη- Κοντομηνά για Alpha- Star


Λίγα 24ωρα μετά το οριστικό κλείσιμο του Mega κι ενώ το ΕΣΡ κινεί τις διαδικασίες για τη χορήγηση δύο τηλεοπτικών αδειών μετά την κατάθεση αιτήματος από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ραδιοτηλεοπτικός χάρτης αλλάζει άρδην: Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς καταλήγουν σε μέγα-deal, συνενώνοντας τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος media, στο οποίο θα ενταχθούν αρχικά  τα κανάλια Alpha και Star. Η «δύναμη πυρός» του συγκροτήματος θα ενισχυθεί μελλοντικά με θεματικά κανάλια και ραδιοσταθμούς.

Η κίνηση αυτή διαμορφώνει νέα δεδομένα στον κλάδο, αναγκάζοντας παλιούς καναλάρχες και επίδοξους νέους ανταγωνιστές τους να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις εξελίξεις. Κινήσεις αναμένονται από πλευράς Αλαφούζου/Σκάι, Κυριακού/Ant1 και Σαββίδη/Open (Epsilon TV).

Μάχη θα δοθεί για την ταινιοθήκη του Mega, η οποία πρόκειται να εκποιηθεί και μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο στο κυνήγι της θεαματικότητας.

Αναπόφευκτες θα είναι οι «παρενέργειες» σε πολιτικό επίπεδο, καθώς θα αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας συνοδευόμενες από έντονη φημολογία, ο όμιλος Βαρδινογιάννη – κατ’ άλλους η «οικογένεια Βαρδινογιάννη εκπροσωπούμενη από τον Τζίγκερ» ή η Motor Oil - κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά των πλειοψηφικών πακέτων μετοχών των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ.
Ως προς το τίμημα δεν υπάρχει καμία πληροφορία.

Από άλλες πηγές αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για εξαγορά, αλλά για συνένωση δυνάμεων:  Οι μετοχές του Alpha και του Star («Νέα τηλεόραση ΑΕ») θα εισφερθούν σε εταιρεία χόλντινγκ, όπου η πλευρά Βαρδινογιάννη θα κατέχει 60% και ο Δημ. Κοντομηνάς 40%. Το deal αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταβολή μικρού χρηματικού ποσού – της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ - στον Δ. Κοντομηνά.

Η συμφωνία αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί επίσημα εντός της ημέρας, οπότε θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της.

Επισημαίνεται ότι οι όμιλοι Βαρδινογιάννη- Κοντομηνά συνεργάζονται ήδη σε επιχειρηματικό επίπεδο και έχουν ετοιμάσει project για κοινές δραστηριότητες στα Σκόπια.

Πριν αρχίσει διαπραγματεύσεις με την πλευρά Βαρδινογιάννη  για τα τηλεοπτικά, ο Δημ. Κοντομηνάς είχε καταλήξει σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του Alpha στον ΟΠΑΠ. Το deal αυτό ματαιώθηκε μετά τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου στην εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα