Επιχειρήσεις

BMW και Mercedes δημιουργούν τον ανταγωνιστή της Uber - ο ενεργός ρόλος της Beat


Δυο μόλις χρόνια από την εξαγορά της από την Daimler, η Beat (πρώην taxibeat) εντάσσεται στην πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών αστικής κινητικότητας που δημιουργούν δύο κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Daimler/Mercedes και BMW. Βασικός αντίπαλος: H Uber.

Πρόκειται για ένα νέο joint venture στον χώρο των μετακινήσεων που αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στον κλάδο, αν αναλογιστεί κανείς την δυναμική των παραπάνω ομίλων.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Δανδράκης, ιδρυτής και CEO της Beat δηλώνει, σχετικά με την νέα κοινοπραξία:

“Ο κύριος μέτοχος της Beat, η Daimler AG, ενώνει τις δυνάμεις της με τo BMW Group για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στον χώρο των μετακινήσεων. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς. Η ΒΕΑΤ είναι πολύ περήφανη που γίνεται μέρος αυτής της νέας οικογένειας, δύο χρόνια ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς μας από τη Daimler. 

Στη ΒΕΑΤ δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε λειτουργικό επίπεδο ή στην εμπορική ονομασία. Αυτό που αλλάζει, είναι ότι με την από κοινού υποστήριξη των στρατηγικών επενδυτών μας BMW και Daimler, θα έχουμε πλέον μία ακόμα καλύτερη βάση για μελλοντική ανάπτυξη. Στη Λατινική Αμερική, επίκεντρο της επέκτασής μας, αυτή η συγχώνευση θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη στρατηγική ανάπτυξης και να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και μάρκετινγκ.

Η ΒΕΑΤ έχει σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, 250.000 συνεργαζόμενους οδηγούς και αναπτύσσεται ταχύτατα σε Περού, Χιλή και Κολομβία. Αυτό το μήνα λανσάραμε με επιτυχία την υπηρεσία μας στο Μεξικό και σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε περισσότερες πόλεις μέσα στο 2019”.