Τράπεζες

Barclays: Κέρδη $1,25 δισ. το δεύτερο τρίμηνο


Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Barclays το δεύτερη τρίμηνο, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το CNBC.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,03 δισ. στερλίνες (1,25 δισ. δολάρια) το β’ τρίμηνο, από 1,2 δισ. στερλίνες πέρυσι, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως τα κέρδη της θα διαμορφώνονταν στα 988,87 εκατ. στερλίνες.

Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν στα 1,5 δισ. στερλίνες από 1,9 δισ. στερλίνες πέρυσι, ενώ το ROTE –που «μετρά» την ικανότητα μιας τράπεζας να αντιμετωπίσει δυνητικές απώλειες- μειώθηκε στο 9,3% από 12,3% που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Barclays προειδοποιεί πως «το Brexit είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα για το Ηνωμένο Βασίλειο και κατά την ημερομηνία σύνταξης της έκθεσης αυτής οι επιπτώσεις του υπόκειται σε πρωτοφανή επίπεδα αβεβαιότητας αποτελεσμάτων, καθώς είναι άγνωστο το πλήρες εύρος των πιθανών επιπτώσεων».

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου η Barclays προειδοποιούσε πως εάν συνεχιστούν οι δύσκολες συνθήκες στην αγορά, ίσως αναγκάζονταν να μειώσει τα ετήσια κόστη για το 2019 χαμηλότερα του εύρους 13,6-13,9 δισ. στερλινών. Στην σημερινή της ανακοίνωση επανέλαβε πως τα κόστη για το σύνολο της χρήσης αναμένεται να είναι χαμηλότερα των 13,6 δισ. στερλινών.

Διαβάστε επίσης