Τράπεζες

Bain-Brook Lane φαβορί για τα ακίνητα €800 εκατ. της Τρ. Πειραιώς


Για το μεγαλύτερο σε αξία deal στην ιστορία της ελληνικής κτηματαγοράς ετοιμάζεται η Τρ. Πειραιώς, που έχει βγάλει προς πώληση χαρτοφυλάκιο περίπου 2.350 κατασχεμένων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, συνολικής αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ.

Ως επικρατέστερος υποψήφιος αγοραστής εμφανίζεται η κοινοπραξία των αμερικανικών εταιρειών Bain και Brook Lane, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα.  Η κοινοπραξία κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για το πωλούμενο χαρτοφυλάκιο. Στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα "κονταροχτυπηθεί" με την Orion Capital, η οποία κατέθεσε επίσης προσφορά, δεν έχει όμως πολλές πιθανότητες επικράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και τρίτη προσφορά, η οποία όμως δεν πληρεί τους τεθέντες όρους. Αλλοι τρεις υποψήφιοι αγοραστές-επενδυτές, οι Davidson Kempner, Lone Star και Dromeus, αποχώρησαν τελικά από τη διαδικασία χωρίς να καταθέσουν προσφορές.

Παράγοντες του τομέα real estate επισημαίνουν ότι όποιος πάρει τελικά αυτό το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, θα έχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να το αξιοποιήσει αποδοτικά. Μπορεί ακόμη να συστήσει ΑΕΕΑΠ και να την βάλει στο χρηματιστήριο, ή να ομαδοποιήσει ακίνητα εισοδήματος και να τα μεταπωλήσει σε κάποια από τις εγχώριες ΑΕΕΑΠ ή σε επενδυτικό fund

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα