Πολιτική

Αυτό το μπαλόνι τρώγεται και μάλιστα ως επιδόρπιο


Πρωτότυπο επιδόρπιο

Με την πρώτη ματιά φαίνεται απλά ως ένα μπαλόνι. Όμως, είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα πρωτότυπο επιδόρπιο, που όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι ιδιαίτερα γευστικό, ενώ έχει βραβευτεί. 

Το επιδόρπιο αυτό προσφέρεται στο εστιατόριο Alinea στο Σικάγο των ΗΠΑ. Είναι καταξιωμένο στο χώρο της γευσιγνωσίας αφού έχει βαθμολογηθεί με τρία αστέρια Michelin, ενώ η παραπάνω ιδέα αποτελεί έμπνευση του γνωστού σεφ Grant Achatz.

Ουσιαστικά είναι μια πολύ λεπτή και ρευστή στρώση καραμέλας από πράσινο μήλο, η οποία γεμίζεται με ήλιο και μόλις πάρει το σωστό μέγεθος και σχήμα κόβεται, ώστε να στεγνώσει, ενώ στη φούσκα που σχηματίστηκε κολλούν την άκρη μια κλωστής όπως συμβαίνει σε όλα τα μπαλόνια. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάει κανείς είναι να ρουφήξει το ήλιο από μέσα του και μετά να φάει το καραμελένιο περίβλημα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις