Διεθνή

Αυτό είναι το ακριβότερο ρετιρέ της Σιγκαπούρης - Το αγόρασε ο Sir James Dyson (photos)


Tο ακριβότερο ρετιρέ της Σιγκαπούρης αγόρασε ο βρετανός εφευρέτης, δισεκατομμυριούχος και θιασώτης του Brexit, James Dyson, έναντι 48 εκατ. ευρώ, μετά και τη μεταφορά της έδρας του ομίλου του εκεί.

Η επιχείρησή του με τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, διάσημη για την ηλεκτρική της σκούπα χωρίς σακούλα, τους στεγνωτήρες χεριών και τις συσκευές φιλτραρίσματος του αέρα, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο τη μεταφορά της έδρας της από τη Βρετανία στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στις ασιατικές αγορές.

Η εταιρία, που ανεβαίνει δυναμικά στην Ασία, προβλέπει να κατασκευάσει εκεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε δύο χρόνια από σήμερα, μακριά από τη Βρετανία που πιθανόν τότε να έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επιχειρηματίας αγόρασε ένα "σούπερ ρετιρέ" 1.920 τ.μ. αντί σχεδόν 74 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης (48 εκατ. ευρώ), έγραψε η τοπική αγγλόφωνη οικονομική εφημερίδα Business Times.

Dyson Σιγκαπούρη ρετιρέ

Τίτλοι ιδιοκτησίας που περιήλθαν σε γνώση του AFP αναφέρουν ότι ο Dyson και η σύζυγός του είναι συνιδιοκτήτες μιας ιδιοκτησίας για 99 χρόνια, σύμφωνα με το πωλητήριο που καταχωρήθηκε στις 20 Ιουνίου.

Η εταιρία επιβεβαίωσε ότι ο 72χρονος ιδρυτής της έχει αγοράσει ένα ακίνητο στην πόλη-κράτος.

Το πολυτελές διαμέρισμα στο συγκρότημα Residence Wallich διαθέτει ιδιωτικό ασανσέρ και καταλαμβάνει τρεις ορόφους ενός πύργου 64 ορόφων στην επιχειρηματική συνοικία, ο οποίος είναι ο ψηλότερος -290 μέτρα- στην πόλη και προσφέρει πανοραμική θέα.

Dyson, Σιγκαπούρη, ρετιρέ

Το διαμέρισμα έχει πέντε υπνοδωμάτια και το καθένα έχει δικό του λουτρό. Έχει βεράντα και κήπο στον 62ο όροφο, σύμφωνα με το φυλλάδιο παρουσίασης της προς πώληση κατοικίας.

Η τιμή πώλησης του διαμερίσματος είναι η ακριβότερη για ένα διαμέρισμα στην πόλη-κράτος, όπου οι τιμές των ακινήτων είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Είναι ακόμη μεγαλύτερη και από τα 60 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης (39 εκατ. ευρώ) που πλήρωσε ο συνιδρυτής του Facebook Εντουάρντο Σαβερίν για ένα ρετιρέ το 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η αρχική τιμή πώλησης για το προνομιούχο διαμέρισμα της Residence Wallic ήταν 100 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης (65 εκατ. ευρώ).

«Δεδομένης της απόφασης για τη μεταφορά της έδρας στη Σιγκαπούρη και της αυξανόμενης συγκέντρωσης της δραστηριότητας της επιχείρησης στην περιοχή, ο James Dysonν αγόρασε ένα ακίνητο εδώ», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ιδίου, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Διαβάστε επίσης