Ελλάδα

Αύριο το πρώτο κουδούνι στα σχολεία


Ομαλή αναμένεται να είναι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα περίπου 13.300 σχολεία της χώρας καθώς διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν ομαλά τα σχολεία, παρότι απομένει να γίνουν κι άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου αποτελεί μόνιμη στρέβλωση της ελληνικής εκπαίδευσης αφού δεν μπορούν να καταγραφούν στο σύνολό τους οι ανάγκες πριν ανοίξουν τα σχολεία. 

Τα βιβλία

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα βιβλία είναι στα σχολεία από τον Αύγουστο. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών (16.191 για την πρωτοβάθμια και 4.367 για τη  δευτεροβάθμια. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ οι 20.500 προσλήψεις που έγιναν κατά την πρώτη φάση επαρκούν για να καλύψουν τα 2/3 των κενών στα σχολεία. 

Τα προβλήματα

Τα σχολεία ανοίγουν αύριο Τετάρτη. Ωστόσο, το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά δε θα χτυπήσει φέτος σε όλα σχολεία της Αθήνας, καθώς κάποια θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου, που ταρακούνησε την πρωτεύουσα.

Μόλις μια ημέρα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστώνεται ότι ορισμένα σχολεία της Αττικής δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, με επίκεντρο στη Μαγούλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω. 

Διαβάστε επίσης