Διεθνή

Αύξηση των απελάσεων ετοιμάζει η Μέρκελ!


...επιστροφή στην εσωστρέφεια

Έτοιμη να πάρει μέτρα με στόχο την εξασφάλιση της ομαλότητας στο εσωτερικό και την διατήρηση της δημοφιλίας της ενόψει των κρίσιμων εκλογών φαίνεται πως είναι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα, με μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και την πρόθεση για αύξηση των απελάσεων μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, η Μέρκελ προσπαθεί να συμμαζέψει το φιάσκο των γερμανικών αρχών - όπως παραδέχεται η πολιτική ηγεσία και ο γερμανικό Τύπος - με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Μάλιστα η Μέρκελ σήμερα είχε συνομιλία με τον Τυνήσιο ομόλογο της , Μπεντζί Καϊντ Εσέσμπσι τηλεφωνικώς γνωστοποίησε πως η γερμανική κυβέρνηση  θέλει να επιταχύνει την απέλαση όσων η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί και να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων.

Σε δηλώσεις μετά τη δολοφονία από την ιταλική αστυνομία ενός τυνήσιου αιτούντα άσυλο ο οποίος συνδέεται με την επίθεση με φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, η Μέρκελ είπε πως το συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα και η κυβέρνησή της θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια.

"Έχουμε επίσης σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία", είπε η Μέρκελ. "Είπα στον τυνήσιο πρόεδρο πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω."

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις