Οικονομία

Αύξηση ελληνικού ΑΕΠ κατά 7% στο τρίτο τρίμηνο αναμένει η HSBC


Σημαντική αναμένεται να είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο, η οποία θα κινηθεί στο 7% σε τριμηνιαία βάση, και αυτό οδηγεί την HSBC να διατηρήσει σταθερή την εκτίμησή της για ύφεση 8,2% φέτος, παρά το σοκ που υπέστη η οικονομία στο β΄ τρίμηνο.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, στη συνέχεια η ανάκαμψη θα χάσει τη δυναμική της και έτσι το δ΄ τρίμηνο θα κινηθεί με ρυθμούς της τάξης του +1,4%, δίνοντας τη «σκυτάλη» για το 2021 όπου η ελληνική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 5%. Πάντως, όπως τονίζει, τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να στηρίξουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας τα επόμενα χρόνια, με τον τουρισμό να ανακάμπτει πλήρως το 2022.

Παράλληλα, εκτιμά πως ο τουριστικός κλάδος θα ανακάμψει (σχεδόν) πλήρως το 2022, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ για το έτος στο 4,1%.

Ωστόσο, όπως τονίζει, η πανδημία θα αφήσει την Ελλάδα με χρέος 200% του ΑΕΠ. Αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει τις προοπτικές ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις