Επιχειρήσεις

Αυξάνονται αισθητά οι Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα


Αισθητή βελτίωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρατηρείται στη χώρα μας, παρά την εκτεταμένη οικονομική κρίση.  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE), σημειώθηκε αύξηση 28% στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας από τις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με το 2011.

Θέλοντας να υποστηρίξει τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να συστηματοποιήσουν και να επικοινωνήσουν την Εταιρική τους Ευθύνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή αλλά και την νέα Ελληνική νομοθεσία, τo Kέντρο Αειφορίας (CSE) πραγματοποιεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα από το 2010, σε συνεργασία με το Global Reporting Initiative (GRI) .

Το GRI είναι ένας ανεξάρτητος διεθνής Οργανισμός που φέρνει συνεχείς καινοτομίες και βελτιώσεις στις Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν τις επιπτώσεις τους σε καίρια ζητήματα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εταιρική διακυβέρνηση και η κοινωνική ευημερία. 

Τα πρότυπα του GRI (GRI Sustainability Reporting Standards) αποτελούν οδηγό για τη σύνταξη Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον απαιτούνται από επενδυτές και κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα, τα πρότυπα του GRI συνεχίζουν να αποτελούν το βασικό πρότυπο σύνταξης Απολογισμών σε ποσοστό 75%, σύμφωνα με την Έρευνα του Παρατηρητηρίου Απολογισμών του Κέντρου Αειφορίας που πραγματοποιείται ετησίως για την Ελλάδα. Παράλληλα, η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που ισχύει και στη χώρα μας για δημοσιοποίηση στοιχείων Εταιρικής Υπευθυνότητας αναφέρει τα πρότυπα GRI ως σημείο αναφοράς μαζί με άλλα πρότυπα. 

Τα νέα GRI Standards θα παρουσιαστούν για δεύτερη φορά φέτος στην Ελλάδα από το Κέντρο Αειφορίας (CSE), στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certified Training on Sustainability Reporting για τα νέα GRI standards,  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13-14 Νοεμβρίου 2017.

Εκεί θα παρουσιαστούν και οι νέοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και πώς ενσωματώνονται στα νέα Πρότυπα, καθώς και οι απαιτήσεις της νέας Ελληνικής νομοθεσίας για τη δημοσιοποίηση στοιχείων Εταιρικής Υπευθυνότητας .

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις