Αγορές

Αυξάνεται για δεύτερη μέρα η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η τιμή του φυσικού αερίου με τις συγκρούσεις στο Ισραήλ καθώς η Chevron αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή σε κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο έφτασε να ενισχύεται κατά 5,7% στα 45,48 ευρώ ανά μεγαβατώρα -αυτή την ώρα κερδίζει 4%, στα €45,70.

Το ολλανδικό συμβόλαιο αναφοράς Νοεμβρίου ΤΤF ανέβηκε πάνω από 12% χθες, με την τιμή να φτάνει τα 43 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καθώς χθες η Chevron Mediterranean Limited έλαβε εντολή από το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ να διακόψει την παραγωγή στην πλατφόρμα παραγωγής Tamar, ένα σημαντικό υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου.

Επίσης χθες παρουσιάστηκε διαρροή σε υποθαλάσσιο αγωγό που συνδέει τη Φιλανδία με την Εσθονία και μέσω αυτού τροφοδοτείται ένα μεγάλο κομμάτι της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι μεγάλες ημερήσιες διακυμάνσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην ευμετάβλητη αγορά ευρωπαϊκού αερίου, ενώ οι τιμές παραμένουν πολύ κάτω από το υψηλό του Αυγούστου 2022, των περίπου 340 €/μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα