Τράπεζες

Αυξάνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα η EBRD


Με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Διοικητή για την Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, μετείχε στην 28η Σύνοδο της EBRD που πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, στις 8 Μαΐου 2019.

Στη Σύνοδο επιβεβαιώθηκε η απόφαση της EBRD να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις της στις υφιστάμενες λήπτριες χώρες, έγινε προκαταρκτική συζήτηση για τις μελλοντικές στρατηγικές προτεραιότητες της Τράπεζας και εξετάστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες των δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Ξανθάκος ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη αύξηση των επενδύσεων της EBRD στην Ελλάδα και για τις προβλέψεις της Τράπεζας σχετικά με τη σταθεροποίηση των μεσοπρόθεσμων αναπτυξιακών προοπτικών της Ελληνικής οικονομίας. Στην παρέμβασή του, ο κ Ξανθάκος υπογράμμισε τις δυνατότητες που προσφέρει η χρονική επέκταση της δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα μέχρι το 2025, τόσο για χρηματοδοτήσεις της ίδιας της Τράπεζας στην πραγματική οικονομία, όσο και για την κινητοποίηση πρόσθετων ιδιωτικών κεφαλαίων, με απώτερο σκοπό τη συνολική ανάκαμψη των επενδύσεων.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων.