Πολιτική

Αυγέρη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε τους "NΥ Times" για τις "ειδικές σχέσεις" Γεωργιάδη με τη Huawei


«Χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει το ρεπορτάζ των "New York Times", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις "ειδικές σχέσεις" που φέρεται να είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με την Huawei και τα δώρα που φέρεται να λάμβανε από την κινεζική εταιρεία», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

«Στην ουσία, δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετατρέπει την υπόθεση προνομιακής αντιμετώπισης μιας ξένης εταιρείας, από θέμα Γεωργιάδη σε ζήτημα που βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η Δ. Αυγέρη. Σημειώνοντας δε ότι «ο κ. Μαρινάκης δήλωσε, επίσης, ότι η Huawei δεν συνήψε καμία σύμβαση με το Δημόσιο» επισημαίνει: «Να του υπενθυμίσουμε ότι το ρεπορτάζ των New York Times δεν αναφέρεται σε σύμβαση με το Δημόσιο, αλλά σε φερόμενη διαμεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, ώστε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ το 2020, να μην μπουν απαγορευτικές διατάξεις για τις κινεζικές εταιρείες».

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου σχολιάζει πως «την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "δεν έχει ενημερωθεί" για τη φερόμενη προνομιακή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου από την εφορία, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου πάνω από 150.000 ευρώ. Έσπευσε, παρ' όλα αυτά, να μιλήσει για "θεωρία συνωμοσίας"».

«Αναμένουμε από τον κ. Μαρινάκη να ενημερωθεί, για να γίνουμε σοφότεροι σχετικά με τους λόγους της στήριξης που παρείχε το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου στην κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αλλαγής της σύνθεσης της ΑΔΑΕ πριν από λίγες ημέρες», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα